12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:25

Carmen Dan intervine în scandalul tezelor de doctorat de la Academia de Poliție: „Eu nu voi gira ascunderea sub preș a gunoiului!”

spot_img

Ministrul de interne Carmen Dan reacționează în scandalul legat de lucrările de doctorat de la Academia de Poliție, în contextul în care lucrarea șefului DGA, Cătălin Ioniță, a fost stabilită ca nefiind plagiat, iar un ofițer al academiei este suspectat de agresarea jurnalistei Emilia Șercan.

Vreți să scoateți adevărul la lumină sau să lăsați impresia că aplicați principiul `o mână spală pe alta și ambele pătează imaginea unor instituții care ar trebui să fie repere de integritate și moralitate”?

Având în vedere că internetul este plin de postări ale unor jurnaliști care arată similitudini serioase între pasaje întregi din diferite teze de doctorat aflate în evaluarea Comisiei de etică, apreciez că Academia de Poliție trebuie să facă publice argumentele deciziilor acestei Comisii.

Știu foarte bine ca funcționarea acestei Comisii se află sub umbrela autonomiei universitare, dar, la fel de bine, știu că unul dintre principiile autonomiei este transparența. În lipsa transparenței am putea rămâne toți cu impresia că aceste decizii reprezintă doar înțelegeri între colegi care poartă aceeași uniformă.
Această ieșire publică este doar primul pas pe care îl fac. Următorul va fi acela de a sesiza autoritățile îndreptățite, pentru că eu nu voi gira ascunderea sub preș a gunoiului!

P.S.: Nu pot să nu vorbesc despre dezgustul și dezamăgirea pe care le trăiesc de când am aflat că un ofițer al Academiei de Poliție este cel suspectat că a trimis mesaje de amenințare jurnalistei Emilia Șercan.

De asemenea, nu pot interfera în nici un mod cu ancheta penală și nu doresc să credeți că stabilesc vinovății în locul anchetatorilor, dar cred că cei din conducerea acestei instituții au multe explicații de dat. Nu doar legate de acest caz pomenit anterior, ci de mediul pe care îl întrețin în principala instituție de învățământ care formează ofițeri de poliție.

Probabil că este nevoie de mult mai mult timp pentru a învinge rezistența celor care se complac într-un sistem croit de ei pentru ei. Eu am timp, însă nu știu dacă cei onești din sistem mai au răbdare!, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Andrei Tudor