13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:45
No menu items!

Dezastru ecologic, după o scurgere de petrol: Sute de pești și păsări moarte, pe o plajă din California

spot_img

Plaja din oraşul Huntington Beach, California, a fost acoperită de sute de pești și de păsări moarte, după ce, sâmbătă, o spărtură la o conductă de pe o platformă petrolieră a dus la masivă scurgere de petrol. Primarul Kim Carr a spus pentru CNN că este un dezastru ecologic.

Potrivit autorităților din California, aproximativ 3.000 de barili de petrol s-au răspândit pe o zonă care acoperă 33 de kilometri pătrați, în largul coastei californiene.

Scurgerea de petrol a fost raportată sâmbătă, spărtura fiind descoperită la aproximativ 6,5 kilometri în larg. Platforma petrolieră este operată de Beta Offshore, o filială din California a Amplify Energy Corporation (AMPY.N) din Houston.

Amplify Energy Corp, care deține trei platforme off-shore, a transmis că a oprit operațiunile și și-a închis conducta sâmbătă. CEO-ul Martyn Willsher a declarat că acea conductă a fost închisă şi petrolul rămas a fost aspirat.

El a spus că scafandrii încearcă să stabilească unde şi de ce a avut loc deversarea.  

Se crede că este una dintre cele mai mari scurgeri de petrol din istoria recentă a statului, potrivit Associated Press, scrie BBC.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a anunțat pe Twitter că a trimis anchetatori pentru a aduna informații și a stabili sursa deversării de petrol.

Ultima zi a Pacific Airshow, un festival aviatiac, a fost anulată, iar oamenii au fost sfătuiți să evite albiile râurilor Santa Ana, Talbert Park și Talbert Marsh, dar și plajele din zonele afectate.

Autoritățile încearcă să oprească extinderea deversării. Principala îngrijorare este legată de afectarea faunei din zonă.