17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:22
No menu items!

Rata de infectare, creștere alarmantă în București. Se apropie de 10 la mie

spot_img

Rata de infectare anunțată de autorități în București a urcat luni la 9,64 la mie, cea mai ridicată fiind în sectorul 1.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică a municipiului București, rata de infectare în Capitală a urcat la 9,64, de la 8,98, cât era cu o zi în urmă.

În urmă cu o săptămână, în 27 septembrie, Direcția de Sănătate Publică anunțase o rată de infectare de 4,95 cazuri la mia de locuitori. De atunci, aceasta a crescut accelerat de la zi la zi, iar acum se apropie de 10 la mie.

Cele mai ridicate rate de infectare sunt în sectorul 1- 11,29 cazuri la mia de locuitori și în sectorul 6 – 10,35. Cea mai scăzută rată de infectare la nivelul Capitalei a fost raportată în sectorul 3 – 7,7 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a luat sâmbătă o serie de măsuri care au intrat în vigoare începând cu 3 octombrie, ora 00.00. Circulaţia persoanelor nevaccinate în afara locuinţei, între orele 20.00 şi 05.00, este permisă doar cu declaraţie sau adeverință de la angajator, pentru anumite motive justificate.

                                                                                                                    Adina Silav

Noile RESTRICȚII valabile de duminică în București. DOCUMENT – Declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator