11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 13:36

După gafa de la congresul PNL, Iohannis, model pentru studenții și profesorii de la medicină: Cu mască în aer liber

spot_img

După ce a fost în centrul atenției la Congresul PNL, unde au participat 5.000 de oameni, uitând de mască, Klaus Iohannis a vrut să dea un exemplu la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București. Șeful statului a purtat mască de protecție la ceremonia desfășurată în aer liber.

Klaus Iohannis a ținut să sublinieze, luni, că, din nefericire, în ultimul an, pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării, prin care ani şi ani de formare medicală au ajuns să fie contestaţi în baza unor opinii fără fundament ştiinţific sau chiar în baza unor dezinformări deliberate care circulă pe reţelele de socializare.

“Această epidemie de fake news a pus la îndoială eficienţa vaccinurilor obţinute prin metode perfecţionate de-a lungul anilor. Toate acestea fac munca dumneavoastră – deja grea – mai dificilă decât ar trebui”, a afirmat şeful statului.

Potrivit lui Klaus Iohannis, vaccinul este cel mai eficient instrument de limitare a efectelor pandemiei şi acest fapt rămâne un adevăr, indiferent de opiniile unora sau altora.

„Unul dintre obiectivele majore ale Proiectului „România Educată” este reducerea semnificativă a analfabetismului funcţional şi ştiinţific. Ne propunem să creştem capacitatea absolvenţilor educaţiei obligatorii de a se informa din surse credibile şi de a discerne între informaţiile verificate şi speculaţii”, a arătat el.

Klaus Iohannis a mai precizat că ”nu trebuie să ne mai aflăm în situaţia gravă de a mai stinge incendii!”.

”Trebuie să ducem la îndeplinire cât mai repede angajamentul reformei profunde în sistemul de sănătate, de care depinde viitorul generaţiilor de medici şi siguranţa pacienţilor. Putem acoperi aceste nevoi de investiţii şi din fondurile prevăzute inclusiv în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care prevede aproximativ 2,4 miliarde de Euro pentru sistemul medical”, a spus el.

                                                                                                                 Adina Silav