28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 14:40
No menu items!

Deputatul care a aflat în vamă că avea o mașină furată: “Am cumpărat-o de la cineva din Galaţi, după un anunţ pe un site de vânzări”

spot_img

Dan-Constantin Şlincu a rămas fără mașină, sâmbătă, după ce poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit că acesta figura ca fiind furată. Deputatul PSD, care se afla în maşină alături de fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a transmis că a cumpărat autoturismul după un anunţ pe un site de vânzări maşini. El a menționat că se va îndrepta împotriva persoanei care i-a vândut maşina, pe care o suspectează de rea-credinţă.

„La ieşirea din ţară, vineri, nu au fost probleme. La întoarcere, sâmbătă, pe data de 16 decembrie, mi s-a reţinut maşina. Această maşină a fost cumpărată în 2015 şi era înmatriculată în România. Am cumpărat-o de la cineva din Galaţi, după un anunţ pe un site de vânzări maşini. Am înmatriculat-o pe numele meu şi totul a fost în regulă”, a precizat Dan-Constantin Şlincu pentru Agerpres.

Declarația acestuia vine după ce SURSAZILEI a dezvăluit că fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a fost surprins la frontieră într-o  mașină furată, alături de Dan-Constantin Șlincu.

Cei doi au fost opriți ieri seară la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/județul Iași, la intrarea în țară, după ce s-a constatat că autoturismul cu care se deplasau, marca Audi A6 (fabricat 2009), figurează cu alertă în SIS-bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 05.01.2016. Autoturismul este înmatriculat în România în anul 2015, pe numele lui Șlincu.

După verificări, polițiștii de frontieră i-au lăsat să plece, însă fară mașina respectivă, care a fost confiscată. 

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a precizat pentru SURSAZILEI că mașina furată în care a fost surprins la frontiera Sculeni a fost cumpărată din România și a mai trecut prin vamă fără a avea însă probleme până acum.

„Eram pasager în mașina colegului meu. Mă întorceam de la Chișinău, de la o acțiune. Cu surprindere am aflat că este furată. Am crezut că este o farsă”, ne-a declarat Marius Budăi. Fostul ministru al Muncii a ținut să sublinieze că Dan-Constantin Șlincu este cumpărător de bună-credință.

Și Poliția de Frontieră a confirmat incidentul de la Sculeni.

„În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire”, a transmis Poliția de Frontieră înt-un comunicat.

                                                                                                     Adina Bucur Silav