13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:38
No menu items!

De ce s-ar fi cățărat băiatul de 13 ani pe terasa de la etajul 3 a hotelului din Austria. A murit după cădere

spot_img

Adolescentul de nici 13 ani din Pucioasa, Dâmbovița, care a murit după ce a căzut de la o înălțime de cel puțin 10 metri în Austria,  unde se afla în excursie cu colegii, făcea parkour. Acest sport implică să te cațeri pe clădiri, pe acoperișuri chiar și să sari pe alte suprafețe, la înălțime.

Conform apropiaților, Andrei ar fi fost un împătimit al acestui sport periculos. De altfel, paznicul de la hotelul din Austria care l-a văzut în noaptea d 1 decembrie țărat pe terasă, a declarat poliției că băiatul se agățase cu mâîinile de marginea terasei, care nu avea balustradă. Polițiștii austrieci au deschis o anchetă și spun că exclud, deoacmdată, varianta unei sinucideri, astfel că ipoteza unei provocări sau neatenții este cea mai probabilă.

Andrei se afla în excursie la Târgul de Crăciun de la Viena, într-o excursie de câteva zile, alături de alți 30 de colegi și doi profesori însoțitori. Sora lui, mai mare ca vârstă, face acuzații grave la adresa profesorilor, care ar fi trebuit să îi supravegheze pe copii.

„A fost un copil foarte bucuros, care iubea viaţa, nu există aşa ceva. A crescut într-un mediu frumos. Un copil exemplu. A fost nesupravegheat. Un copil de 12 la etajul patru cu alţi copii de vârsta lui, nesupravegheaţi în cameră. Mai mult de atât ce pot să zic”, a declarat sora lui Andrei pentru observatornews.ro.

M. N.