13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 14:06
No menu items!

Atac armat la Paris, în apropiere de Turnul Eiffel. Agresorul a strigat „Allah Akbar”

spot_img

Un bărbat a murit și alte două persoane au fost rănite într-un atac provocat de un francez adept al califatului Statului Islamic, conform presei de la Paris. Atacul s-a produs în apropierea Turnului Eiffel. Autorul, care a folosit un cuțit și un ciocan, a fost arestat.

Atacatorul l-a înjunghiat pe un turist german, pe stradă, apoi a fugit pe podul Bir-Hakeim, când a intervenit un taximetrist care a văzut scena. Conform ministrului de Interne din Franța, de aici a fost urmărit de o echipă de poliţişti, dar bărbatul a atacat alte două persoane, încercând să scape. La vederea ofițerilor, el „şi-a ţinut mâinile în haină şi a spus că avea explozibili asupra sa”, apoi a fugit din nou. Unul dintre poliţişti a tras cu pistolul cu electroşocuri „de două ori”, astfel că s-a reușit imobilizarea lui, a mai explicat ministrul de interne.

Bărbatul care a murit era un turist german care avea şi cetăţenie filipineză, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

Alte două persoane au fost rănite în urma atacului, una de naţionalitate străină şi celălaltă franceză. Una dintre ele a fost lovită în ochi cu un ciocan. „Vieţile lor nu sunt în pericol”, a mai declarat Gérald Darmanin, ministrul francez de Interne.

Agresorul este cetățean francez, născut în 1997, care a mai fost arestat și apoi condamnat, în 2016, pentru atacuri violente. De altfel, era cunoscut serviciilor de informații pentru că posta frecvent clipuri în care se declara „susţinător al califatului Statului Islamic” şi că a jurat „credinţă califului Abu Hafs”.

Individul, cunoscut şi cu tulburări psihice, ar fi strigat„Allah Akbar” în momentul faptelor, potrivit unei surse din poliţie.

E. Stan