13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 14:37
No menu items!

Imagini șocante cu un avion înzăpezit la Munchen. 100 de români, scoși de pompieri din aeronavă

spot_img

Peste o sută de români au fost scoși dintr-un avion înzăpezit de pompierii bavarezi, pe aeroportul din Munchen. Ninsoarea abundentă din Bavaria a blocat la sol, în ultimele două zile, zeci de aeronave.

Românii aveau zborul planificat pe ruta Munchen – București, dar au stat 4 ore în avion și tot nu au decolat, din cauza condițiilor meteo. Au fost scoși din avion cu ajutorul pompierilor și au petrecut toată noaptea în aeroport. Printre pasageri s-a aflat și Emil Boc, potrivit unei postări pe care primarul a postat-o, ca scuză că nu a ajuns acasă pentru festivitățile de 1 Decembrie. Boc a fost surprins în imagini dormind pe scaune, în aeroport

Potrivit unui comunicat al MAE de la București, mai multe aeroporturi au fost nevoite să îşi limiteze operaţiunile, ceea ce a determinat anularea a numeroase curse, precum şi dificultăţi majore în gestionarea logisticii aferente zborurilor deja aterizate (preluare pasageri şi bagaje ş.a.). De asemenea, pe drumuri se circulă cu dificultate, astfel încât autorităţile responsabile din capitala de land, Munchen, au recomandat populaţiei să rămână în locuinţe şi să evite, pe cât posibil, deplasările care nu sunt absolut necesare. 

M. Nedelcu