11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 22:05

Dăncilă lansează un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis și anunță ca va cere sprijinul Parlamentului

spot_img

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri seara, că va merge în Parlament pentru a cere sprijinul necesar pentru noul Guvern. Într-o decarație de presă, de circa 15 minute, ea la criticat dur pe Klaus Iohannis, dar și pe fostul coleg de alianță, Călin Popescu Tăriceanu. 

Despre Klaus Iohannis a spus că „a înlocuit funcţia de mediator cu partidele politice cu cea de sabotaj”. 

„Am urmărit cu profundă dezamăgire spectacolul oferit de candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis, care din păcate nu şi-a înţeles rolul constituţional, nici după ocuparea funcţiei timmp de 5 ani. Se foloseşte de funcţia pe care o deţine pentru a bloca acest Guvern. Domnul Iohannis a înlocuit funcţia de mediator cu partidele politice cu cea de sabotaj. Preşedintele nu a înţeles câtă nevoie România are nevoie de stbailitate”, a spus Viorica Dăncilă. 

Viorica Dăncilă i-a acuzat pe Klaus Iohannis și pe Călin Popescu Tăriceanu de un “comportament imatur”. 

“Este un comportament la fel de imatur și egoist ca cel al dlui  Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea,celălalt blochjează numirea miniștrilor. Doi domni cu pretenții de bărbați de stat. Vom merge în Parlament pentru a obține susținerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. Avem responsabilitatea să ne ducem programul până la capăt”, a spus premierul Viorica Dăncilă miercuri seara.