6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 1:06
No menu items!

Iohannis, criticat dur de CRJ pentru respingerea Danei Gîrbovan pentru portofoliul Justiției

spot_img

Centrul de Resurse Juridice îl critică dur pe Klaus Iohannis, după declarațiile de presă susținte la Cotroceni, pentru respingerea Danei Gîrbovan pentru portofoliul de ministru al justiției. 

Bravo, domnule Președinte!

Cu un cinism înfiorător care nu poate fi justificat prin apropierea halegerilor prezidențiale ați desființat, prin alegațiile dvs., un judecător impecabil al acestei țări, un luptător veritabil și nu de conjunctură al drepturilor și liberatatilor fundamentale. Ar fi fost un ministru cu adevărat independent, dar se pare că nu asta doriți în România. A fost vreun vot la Referendum împotriva Danei Gîrbovan? Cum puteți să susțineți că dna Gîrbovan este o persoană împotriva valorilor democratice? Domnia legii și statul de drept sunt și au fost valorile fundamentale ale carierei Domniei Sale. Sigur, este o persoană deranjantă tocmai pentru că nu se abate de la principii. În nicio conjunctură. Dacă, în bătălia electorală în care va aflați ați considerat de cuviință să nu acceptați această propunere (deși clamati independența justiției dar un judecător de carieră se pare că nu e destul de bun), puteați avea decenta ca, din înalta funcție de Președinte, să nu târâți în mocirla politicii românești o persoană de înalta ținută morală, care s-a aflat, din păcate, într-o conjunctură total neprielnică.

Dezlegarea abordării dvs. se află, de altfel, la finalul alocutiunii: “Dragi români, contez pe votul vostru pentru că numai împreună putem construi o Românie normală”. Cu regret va informez că justiția, conform valorilor europene pe care le clamati, domnule Președinte, nu ar trebui să fie o tribună de campanie electorală.”, transmite CRJ prin vocea directorului executiv, Georgiana Iorgulescu.