16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:16
No menu items!

Dacian Cioloș: „În situații excepționale, este nevoie de soluții dure”

spot_img

Premierul desemnat Dacian Cioloș susține că avem nevoie urgent de un Guvern stabil, deoarece suntem într-o situație excepțională. Cioloș a afirmat, azi, la depunerea programului de guvernare în Parlament, că obiectivele USR pot părea dure, dar în astfel de situații excepționale, trebuie găsite soluții mai dure.

Cioloș a declarat că dacă Guvernul său va trece în Parlament, atunci vor fi luate măsuri rapid. Președintele USR a avertizat că am putea avea convulsii sociale, din cauza incapacității politicienilor de a lua o decizie.

„Programul nostru de guvernare poată să pară dur, dar în situații excepționale este nevoie de soluții dure. În ceea ce privește pandemia, este deja prea târziu și avem nevoie de un Guvern care să poată lua decizii rapid”, a adăugat Dacian Cioloș.

Premierul desemnat a mai spus că speră ca forțele politice din Parlament să înțeleagă urgența și să acționeze cu bună credință. 

„Nu avem nici cea mai mică idee de a deschide anumite dispute politicianiste în Parlament. Nu este momentul de jocuri politice și îmi doresc ca fiecare parlamentar să se gândească de două ori înainte de a da un vot. Soluția noastră este benefică pentru toată lumea și trebuie să evităm să trecem prin convulsii sociale datorate incapacității de a găsi soluții politice”, a mai spus Dacian Cioloș.

Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare au fost depuse, luni diminea'[, la Parlament. 

Potrivit Constituției, conducerile celor două Camere urmează să stabilească data şedinţei în care va fi dat votul de învestitură. 

Marilena Nedelcu