9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 13:03
No menu items!

Cioloș nu vrea să negocieze “pe sub masă”

spot_img

Dacian Cioloș a depus lista de miniștri a cabinetului său și programul de guvernare, luni, la Parlament, și a transmis forțelor politice un mesaj clar: “Nu negociem pe sub masă”.

Premierul desemnat a fost întrebat dacă are în vedere să formeze o majoritate alături de PNL și UDMR pentru a-l susține pe Florin Cîțu ca prim-ministru, în cazul în care nu reușește să obțină votul de învestitură.

„O majoritate se construiește în jurul unui proiect politic, în jurul unui program de guvernare și în jurul unei liste de guvern. Asta este din punctul meu de vedere o majoritate. Poți să ai sau nu o susținere prin vot în Parlament și asta se va vedea la vot. Am încercat să construim o majoritate, ca să nu mergem singuri. Când vorbești de un guvern monocolor, nu mai vorbești de majoritate. (…) Nu avem ce demersuri să mai facem. Și în momentul de față fac demersuri prin ceea ce vă spun, dar nu cu negocieri pe sub masă, pentru că negocierile se poartă înainte ca să se poată construi o majoritate stabilă. Ceea ce am spus că voturile se numără în Parlament, este o realitate”, a spus Dacian Cioloș.

El a spus că este „conștient că există o aversiune și o nervozitate la adresa noastră încă din campaniile electorale din 2019 și 2020”, din partea PNL, dar un guvern monocolor USR ar putea fi soluția ieșirii din criza politică. De asemenea, aceeași soluție poate fi și pentru PSD.

„Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi sau poate vom reuși să ținem lucrurile sub control și vă vom permite să vă numărați liniștiți procentele”, a mai declarat Cioloș.

Marilena Nedelcu