12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 15:21

VIDEO Cursă fenomenală și AUR la canotaj. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

spot_img

Simon Radiș și Ancuța Bodnar au terminat primele după o cursă fenomenală, miercuri noapte, în finala de dublu vâsle feminin de la Tokyo. Este prima medalie de aur pentru canotajul românesc la aceste Jocuri Olimpice.

Bodnar şi Radiş, vicecampioane mondiale, au condus cursa de la un capăt la altul.

Sportivele române au câștigat proba în fața echipajelor din Noua Zeelandă și Olanda și au terminat cu timpul de 6:41.03, stabilind şi cel mai bun timp olimpic.

Locul doi a revenit Noii Zeelande (6:44.82), iar pe trei s-a clasat Olanda (6:45.73).

“A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru. Am bătut şi recordul olimpic, nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta. Dar ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, dar a fost bine. Din 2019 am intrat în barca de dublu vâsle şi de atunci am rămas în aceeaşi formulă. Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe. Am muncit mereu pentru acelaşi vis. Chiar dacă Olimpiada s-a amânat cu un an, noi am continuat să ne pregătim şi să muncim. Ne-am antrenat singure acasă în timpul pandemiei şi parcă eram unite prin acelaşi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca să împlinim munca acestor ani”, a declarat Ancuţa Bodnar la zona mixtă.

Cele două românce, în vârstă de 22 de ani, sunt la prima lor participare olimpică.

Sursa Video: TVR

C.D.