15.6 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 15:05

Tot ce trebuie să știe călătorii despre noul sistem de taxare pe metrou și vehiculele STB

spot_img

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) anunţă, marţi, că, pentru a obişnui călătorii cu noul sistem de tarifare aplicabil de la 1 august, pe toată durata lunii călătorii vor putea valida atât bilete de 1,30 lei, care permit doar o călătorie, cât şi bilete de 90 sau de 120 de minute. În plus, controlorii vor face multiple acţiuni de informare.

 

”Întregul sistem de transport din Regiunea Bucureşti – Ilfov va fi integrat, începând cu data de 1 august, astfel încât nu vor mai exista diferenţe de tarif între liniile urbane, regionale şi cele expres, iar pasagerii vor putea călători atât la suprafaţă, cât şi cu metroul, cu acelaşi bilet, într-un anumit interval de timp.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI), cea care gestionează transportul public de călători din regiune şi a luat această decizie, va implementa noua politică tarifară în mod gradual”, a anunţat, arţi, TPBI, într-un comunicat de presă.

Astfel, pentru a facilita adaptarea călătorilor, în toată luna august, pasagerii vor putea valida atât bilete de 1,30 lei, care permit doar o călătorie cu un singur vehicul, cât şi bilete de 90 sau de 120 de minute, care permit mai multe călătorii, cu mai multe mijloace de transport, inclusiv cu metroul.

Tot pentru acomodarea populaţiei cu noile tarife, în luna august, controlorii vor desfăşura acţiuni susţinute de prevenţie şi de îndrumare pentru călători.