18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:52

Echipajul masculin la dublu rame, calificați în finală după o cursă infernală. Au depășit patru bărci și au terminat primii

spot_img

Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, s-au calificat miercuri în finala probei, la Jocurile Olimpice, câștigând cu cel mai bun timp. Cursa a fost de infract.

După start, la punctul de control de la 500 de metri, românii au trecut pe locul 4, ca după alte 500 de metri să fie pe locul 3, la egalitate perfectă cu barca Spaniei.

La punctul de control de la 1.500 bătălia era foarte strânsă între Australia, Spania, Danemarca și România.

Cozmiuc și Tudosă au ridicat însă ritmul și au făcut un final de cursă foarte bun, reușind să treacă în frunte și să se califice de pe primul loc, cu aproape o barcă lungime avans, cu timpul de 6:13.51.

Semifinala a doua a fost câștigată de barca Croației, campioni mondiali în exercițiu, cronometrați cu timpul de 6:15.63.

Ziua a fost excelentă și pentru alte două echipaje de canotori.

La dublu vâsle feminin – categorie uşoară – Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă au reuşit calificarea în finala A.

Cu cea mai bună performanţă a anului, echipajul de opt plus unu feminin: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea, a încheiat pe locul 1 şi va evolua în finala pentru medalie.

C.D.