8.1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 19:27
No menu items!

Cum speră constănțenii să recâștige turiștii pe litoral: Testare de COVID-19, la intrare în stațiuni

spot_img

Turiștii care merg pe litoral ar putea fi testați de Covid-19 la intrarea în stațiuni – este o variantă pe care autoritățile constănțene o vor prezenta ministerelor, până la deschiderea sezonului estival.

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a declarat, marți, după o întâlnire cu patronatele din turism, că a aflat de problemele cu care se confruntă firmele din turism, din cauza epidemiei. Discuțiile s-au axat pe felul în care se pot relua activitățile turistice din județ după relaxarea restricțiilor.

„Este evident pentru toată lumea că nu vom rămâne neafectați de această pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluții pentru a sprijini agenții economici”, a spus prefectul, adăugând că primii turiști pe litoral vor veni atunci când ordonanțele militare vor prevede acest lucru. „În urma întâlnirii de astăzi s-au concluzionat câteva propuneri pe care eu le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătății. Vorbim de o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune turistică. O să vedem în ce formă se poate face lucrul acesta”, a spus Niculescu.
 

Întrebat dacă s-a gândit cum va fi aplicată practic această măsură, dacă vor fi medici la intrarea în stațiuni pentru testare, prefectul a răspuns: „Da, cu teste rapide. Sunt mai multe variante în discuție. Pe lângă aceste măsuri trebuie să vorbim și de măsuri de relaxare fiscală pentru agenții din turism”.

Întrebat, de asemenea, ce se va întâmpla în hoteluri și restaurante, Niculescu a afirmat că se presupune că dacă un turist a intrat într-o stațiune, a fost testat și nu este purtător de Covid, practic riscul de contaminare este foarte restrâns.

„Sper ca deciziile să fie clare cât mai curând, în așa fel încât operatorii să își poată lua toate măsurile, să nu fie luați pe nepregătite”, a adăugat prefectul.

În ce privește costul testelor, Niculescu a spus că va fi vorba despre un efort comun și că a văzut deschidere din partea firmelor din turism: „sunt costuri pe care ei și le asumă”.