13.3 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 4:56
No menu items!

Cum ne influențează Mercur retrograd în luna iunie

spot_img

Cu răbdarea, trecem marea, zicea un vechi proverb românesc, pe care am putea să-l luăm drept recomandare pentru luna aceasta. De ce? Mercur în retrograd își face simțită prezența până pe 23 iunie.

Mercur este planeta guvernatoare a Gemenilor, astfel că, acest tranzit retrograd ar putea să-i influențeze mai puternic pe Gemeni decât pe celelalte semne zodiacale. Această tranzitare aduce cu sine confuzie, ambiguitate, agitație, tumult, setea de informație și de bârfă, gândirea abruptă și reacțiile necugetate. În această perioadă, trebuie să avem un plus de răbdare și să ne asigurăm că deținem informații corecte, veridice și profunde, înainte de a acționa.

Această perioadă îi afectează în mod direct și pe Tauri, Raci, Săgetători și Pești. Cei născuți sub aceste semne zodiacale vor avea o perioadă mai dificilă, vor face față cu greu diferitelor situații din viața lor și vor fi dezorganizați, căci haosul va fi prezent în rutina lor zilnică. 

Vor ieși la iveală amintiri dureroase, traume legate de familie, care vor cere să fie vindecate.  Tindem să traversăm stări de nostalgie accentuate, trăim în trecut, ne focusăm pe amintiri, devenim hipersensibili și emoționali. Mercur scoate la iveală toate lucrurile pe care trebuie să le îndreptăm în viața noastră, așa că este foarte important  să ne dăm timpul necesar pentru a accepta și a rezolva aceste probleme.

Mercur în Gemeni vine și cu aspecte pozitive. Așadar, vom înțelege la un nivel profund probleme de natură spirituală, vom analiza trecutul și schimbările prin care a trecut omenirea în acest ultim an. În viața sentimentală, avem tendința de a fi  sinceri și de a ne mărturisi cu ușurință sentimentele. Acest tranzit ne aduce o intuiție ascuțită, o aplecare spre latura psihologică, spirituală și creativă a vieții.