17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 13:25
No menu items!

Cum îi răspunde Ludovic Orban lui Vlad Voiculescu, despre „măsluirea datelor pandemiei”

spot_img

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a reacţionat la acuzaţiile lansate de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, cu privire la măsluirea datelor despre pandemie de către Guvernul Orban, înainte de alegerile de anul trecut.

„Ministrul Sănătăţii trebuie să fie foarte ocupat. Nu comentez un comentariu (sic!). În ceea ce priveşte modalitatea de calcul a ratei de incidenţă, ea a fost cunoscută în toată perioada. Cu sprijinul STS am avut pusă la punct o aplicaţie, coronaforms, este cunoscut şi transparent întreg procesul. Sunt date care nu pot fi modificate în niciun fel”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat ce părere are despre demersul PSD de a solicita comisie de anchetă parlamentară pe acest subiect, Orban a răspuns: „Dacă cei de la PSD au timp că se uite în comment-urile făcute de un ministru la 12 noaptea, la o postare făcută de un deputat, să îşi întemeieze solicitarea de înfiinţare a comisiei pe analiza comment-urilor de pe postările de pe paginile deputaţilor”.

„Ministrul Sănătăţii trebuie să se ocupe de sănătatea cetăţenilor. Eu nu am avut timp să citesc comment-uri. Nu am timp nici să mă uit pe postările de pe paginile colegilor mei, darămite să citesc comment-urile de pe paginile de Facebook ale tuturor parlamentarilor. Eu sunt un om ocupat. Sunt un om care am o activitate care nu îmi permite să urmăresc şi să dau comment-uri. Şi cred că aşa trebuie să fie orice om care este în serviciul public, care deţine o funcţie importantă în stat şi trebuie să îşi dedice toată energia pentru atingerea obiectivelor pentru care este învestit în funcţia respectivă”, a mai declarat Orban.