13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 2:14
No menu items!

Vlad Voiculescu revine în scandalul zilei cu măsluirea datelor: „O discuție civilizată”

spot_img

Ministrul Sănătății a revenit, miercuri, pe pagina sa de Facebook, cu lămuriri suplimentare privind comentariul făcut pe pagina Violetei Alexandru, în care acuza fostul guvern Orban că a măsluit datele privind pandemia.

Vlad Voiculescu susține că acuzațiile nu sunt decât „o discuție civilizată”.

„O discuție civilizată e o discuție civilizată și atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un “scandal” între doamna Violeta Alexandru și mine pe tema calculării unui indicator.
Este vorba despre o postare și un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adevcat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acțiunile.
Ca să punem lucrurile în context: nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleași instrumente și cu același succes de când a început și până astăzi. Unele lucruri se îmbunătățesc pe parcurs. Asta facem și noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătățim ce e de îmbunătățit.
Aveți grijă de voi în perioada asta dificilă!”