14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:07
No menu items!

Vlad Voiculescu acuză fostul guvern PNL că “a mințit frumos” cu privire la cifrele pandemiei

spot_img

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, acuza guvernarea PNL din mandatul premierului Orban că a mințit populația cu privire la cifrele pandemiei.

Totul a plecat de la o postare pe Facebook, a Violetei Alexandru, fost ministru al Muncii, în care precizează că în București se declară multe pe tema cifrelor Covid, însă contează câtă credibilitate are persoana care face declarații și ce declară.

“Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul”, a scris fostul ministru.

În replică la comentariile Violetei Alexandru, ministrul Vlad Voiculescu o acuză pe aceasta că, împreună cu responsabilii de atunci din guvern (ministrul Sănătății era Nelu Tătaru), au ascuns cifrele pandemiei.

“Draga Violeta, avem nevoie să construim încredere și vom reusi doar dacă spunem mereu adevarul. Felul “inovativ” în care a fost calculată incidenta înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare:

1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat asa;

2) din calculul incidentei la 14 zile au fost “pierdute” vreo doua zile.

Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât. Bănuiesc că nu știai despre “inovațiile” de mai sus. Asta poate îti lămurește de ce am spus zilele trecute că cifrele sunt altele”, a menționat Vlad Voiculescu.