9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:36
No menu items!

Comisie de anchetă parlamentară pentru “măsluirea datelor” privind pandemia

spot_img

PSD va cere înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind “măsluirea datelor pandemiei” de către Guvernul Orban, așa cum a susținut, miercuri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Întrebat despre acest sacndal, Klaus Iohannis a spus că Voiculescu a avut “o exprimare nefericită”.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat în plenul Camerei Deputaților că PSD cere înființarea unei comisii de anchetă privind “măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban, un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului”.

“Pe baza acestor date măsluite, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătății publice! Pe baza lor s-au restrâns drepturi și libertăți cetățenești! S-au închis școli timp de un an de zile! Localități întregi au fost carantinate! Afaceri ridicate cu greu au fost distruse! Pe minciunile lor! Faptele lor sunt prea grave, ca să mai poată fi ascunse sub preș! Voi cere înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament, care să scoată la lumină toată golănia liberală! Și mă aștept ca transparenții de la USR să susțină acest demers!!!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Vlad Voiculescu a reclamat, pe Facebook, “măsluirea datelor de către fostul guvern Orban“, “felul inovativ” și “artificiile” făcute înainte de alegeri privind calcularea cifrelor oficiale legate de pandemie, susținând că „din calculul incidenței la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile”.

Întrebat, miercuri, de reporterul Antenei 3 despre acest scandal, președintele Klaus Iohannis a răspuns că fostul ministru Nelu Tătaru a calculat cifrele într-un fel, iar echipa lui Vlad Voiculescu, în alt fel, de aici fiind diferența datelor.

“Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după alegeri, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt diferite”, a mai spus Iohannis.