15.4 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 5:51

Criza refugiaților s-a transformat în haos. Croația, gata să-și închidă granițele

spot_img

Croația nu mai poate primi imigranți, a anunțat joi ministrul de interne croat Rank Ostojic, pe fondul creșterii masive a numărului de refugiați care, în încercarea de a ajunge în vestul Europei, intră pe teritoriul croat din Serbia după ce Ungaria și-a închis granița, transmite Reuters.

Ranko Ostojic a precizat că țara sa le oferă migranților o călătorie sigură doar de la punctul de trecere a frontierei Tovarnik până la centrele de primire din jurul capitalei, Zagreb. El a precizat că aceștia nu cer azil în Croația și, prin urmare, vor fi considerați imigranți ilegali.

Potrivit lui Ranko Ostojic, în ultimele 24 de ore, în Croația au intrat 6.500 de refugiați.

“Croația nu va putea primi mai mulți oameni. Când am spus: <<culoarele sunt pregătite>>, ne-am referit la coridorul Tovarnik – Zagreb”, a adăugat ministrul de interne croat, care a sugerat că autoritățile croate nu le vor permite imigranților să meargă către Slovenia.

În același timp, probleme au apărut și în Germania, unde șeful biroului pentru refugiați a demisionat, după ce, miercuri, 9.100 de imigranți ilegali au intrat în această țară.