22 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 13:39

Cristian Ghinea îi lasă pe specialiștii PSD “să studieze” PNRR, deși încă e în lucru

spot_img

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, anunță că specialiștii de la PSD vor putea veni în cadrul ministerului pentru a studia documentele aflate în lucru la construirea Programului Național de Reziliență și Redresare.

“Suntem în faza de lucru de dinaintea finalizării. Așa cum am explicat deja în mai multe comunicate de presă, MIPE dezvoltă componentele împreună cu ministerele de linie, avem discuții cu Comisia Europeană, primim comentarii, lămurim ce e de lămurit, negociem ce e de negociat și revenim cu o nouă iterație.

Tot acest proces are ca scop ca la momentul trimiterii OFICIALE să avem un document matur. Niciun alt stat membru al UE nu a publicat documente de lucru.

Am fost prezent în Parlament, am discutat cu PSD și cu mulți alți actori politici și civici în cadrul consultărilor și am lămurit toate problemele de conținut.

Facem astăzi un gest de transparență fără precedent, dând acces la documente încă în lucru. Am invitat reprezentanții PSD să le citească la sediul ministerului, fiecare capitol în ultima iterație aflată în lucru cu Comisia Europeană.”, a mai spus Cristian Ghinea.