15.2 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 7:26

146 de ani cu PNL. Ludovic Orban și doar 3 miniștri, prezenți la festivități. Florin Cîțu și Rareș Bogdan au scris mesaje pe Facebook

spot_img

Ludovic Orban și doar 3 dintre miniștrii cabinetului Cîțu au fost prezenți, luni, la festivitățile din județul Argeș, dedicate aniversării a 146 de ani de existență a Partidului Național Liberal. Premierul Florin Cîțu și prim-vicepreședintele Rareș Bogdan s-au limitat să posteze pe rețeaua de socializare un mesaj de “La mulți ani!”.

”Partidul Național Liberal sărbătorește astăzi, la Muzeul Național Brătianu, 146 de ani de existență și omagiază 200 de ani de la nașterea marelui om politic Ion C. Brătianu. De asemenea, marcăm un an de la înființarea Muzeului Național Brătianu. La mulți ani #PNL, la mulți ani liberali!” scrie Partidul Național Liberal, pe Facebook.

Din imaginile postate pe contul PNL se vede că doar 3 miniștri ai actualului cabinet Cîțu au spus “prezent” la eveniment. Este vorba despre ministrul de Interne Lucian Bode, ministrul Agriculturii, Adrian Oroș și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Premierul Florin Cîțu nu a venit la festivități, deși în programul său apare o ședință cu prefecții abia la ora 16.00. În schimb, el a postat pe Facebook un mesaj:

”La mulți ani, România liberală! Partidul Național Liberal aniversează astăzi 146 de ani de la înființare. Aproape un veac și jumătate în care PNL a promovat singura soluție pentru bunăstarea tuturor cetățenilor: liberalismul. Când am decis să intru în politică, am știut că singura variantă este să fiu liberal. DOAR liberalismul salvează România, iar românii trebuie să știe că guvernul de dreapta este singura soluție! În 2019, PNL a scăpat țara de PSD și și-a asumat guvernarea într-o perioadă foarte dificilă. Acum, guvernul pe care îl conduc își asumă cele mai curajoase reforme liberale. Pentru România urmează o etapă importantă, de creștere economică. Nu există altă soluție, doar liberalismul. La mulți ani, PNL!”, a scris Florin Cîțu.

Și Rareș Bogdan, una dintre vocile puternice ale partidului, a preferat un mesaj pe rețeaua de socializare:

„La Mulți Ani, PNL! Aniversăm 146 de file din istoria României scrise de PNL. Fiecare dintre noi vine din istorie, vrem nu vrem, suntem produsul istoriei. Tradiția unui partid îi dă acestuia autoritate și experiență în a discerne ce e bine și ce este rău în a guverna și a face politică. Tradiția înseamnă rădăcini trainice pentru trunchiul pe care unii au încercat să-l taie, alții să-i rupă crengile sau să-i otrăvească sau chiar să-i însușească roadele. Ne cinstim înaintașii pentru că este o datorie creștinească și un gest de respect pentru cei care au scris istoria modernă a României. Ambiția de a face lucruri mărețe pentru neam, asumarea și curajul politic al unei elite creatoarea care a reinventat rolul românilor pe harta Europei, ne obligă să le fim recunoscători și să ne TREZIM conștiințele. Pentru mulți dintre noi chipurile Brătienilor, în special al lui Ion C, Ionel și Gheorghe, acesta din urmă umilit și îmbrăcat în zeghe la Sighet, unde a și murit alături de elita politică și religioasă românească, sunt sau ar trebui să fie surse de inspirație și de îndemn să fim consecvenți cu ierarhia valorilor democrației și ale acestui neam, cu interesul oamenilor, al țării și al Europei. Astăzi, cei care se simt liberali să se lase cuprinși de dorința și voința de a se implica în consolidarea acestui mare partid și de a influența în bine cursul evenimentelor, modul de a face administrație și să cooperăm pentru a lăsa celor care ne vor urma exemple, făcând tot posibilul să câștigăm “prin noi înșine” această șansă dată de istorie și de încrederea românilor, de a fi protagoniști RESPONSABILI ai prezentului. Marile evenimente și personalități ale istoriei nu ne exonerează de rolul pe care trebuie să ni-l asumăm AZI și nici de cultivarea pasiunii, la fel de intensă ca a înaintașilor, de a dezvolta România”, a spus Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Și Raluca Turcan, ministrul Muncii, și Alina Gorghiu au ales să scrie mesaje simple pe rețeaua de socializare.