3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 5:12
No menu items!

Cristian Bușoi confirmă că în PNL se decide o altă variantă de premier în afară de Florin Cîțu: “Nicolae Ciucă poate fi oricând o variantă foarte bună”

spot_img

Ședința Biroului Executiv al PNL a fost convocată, joi, pentru adoptarea unei alte variante de premier desemnat din partea liberalilor, în afara lui Florin Cîțu, la negocierile cu PSD. Deși Cîțu insistă ca măcar prietenul său Dan Vîlceanu să fie nominalizat, liberalii știu că ministrul interimar de la Finanțe nu ar fi acceptat de Klaus Iohannis, astfel că vor să îl propună pe Nicolae Ciucă, variantă agreată atât de președinte, cât și de PSD.

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a declarat, joi dimineață la RFI, că varianta de nominalizare a lui Nicolae Ciucă pentru propunerea de premier poate fi oricând una foarte bună, celelalte partide refuzând varianta lui Florin Cîţu.

“Trebuie văzute şi alte opţiuni, mai ales că sunt în PNL şi alte opţiuni pentru funcţia de prim-ministru. Ştiţi bine că a existat o decizie a PNL de a-l nominaliza pe domnul Ciucă, e adevărat, pentru un Guvern minoritar cu UDMR, dar oricând domnia sa poate fi o variantă foarte bună pentru poziţia de prim-ministru (…). Nu există în acest moment o încăpăţânare a PNL care să ducă la prelungirea şi mai mult a situaţiei de interimat în care se află guvernarea în România”, a mai subliniat Bușoi.

Liberalii se reunesc joi, la ora 14, într-o şedinţă a Biroului Executiv, în sistem videoconferinţă. Şedinţa vine după ce negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pentru formarea unui nou Guvern s-au blocat din cauza nominalizării premierului

Marilena Nedelcu