14.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 19:17

Creșterea comerțului bilateral România-SUA și a investițiilor, discutată la nivel cameral

spot_img

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), s-a întâlnit marți cu Elias Wexler, preşedintele New York Chapter al Camerei de Comerţ Româno-Americane (RACC), pentru a discuta despre modalităţile de a stimula comerţul româno-american şi de a intensifica investiţiile din România şi SUA.

Daraban a vorbit despre oportunităţile create de contextul actual din economia globală şi despre necesitatea de a realiza legături între demersurile mediului privat şi ale sectorului public pentru a creşte nivelul cooperării româno-americane, potrvit unui comunicat al CCIR.

În octombrie, CCIR a organizat o misiune economică în SUA, fiind relevant potenţialul neexploatat până în prezent care poate conduce la investiţii durabile.

Elias Wexler a salutat deschiderea CCIR în organizarea de misiuni economice de mare anvergură şi a discutat despre pregătirea unei noi misiuni economice în SUA, care este preconizată a avea loc în septembrie anul viitor. Totodată, Wexler a amintit de accesul programului RACC şi de evenimentele dedicate investiţiilor pentru un număr de peste 25.000 de companii americane, toate angajate în consolidarea parteneriatelor de afaceri cu Europa.

CCIR și RACC au semnat, în cursul acestui an, un Acord de Cooperare, care pune bazele colaborării dintre CCIR şi RACC în contextul negocierilor dintre oficialii UE şi ai SUA privind Parteneriatul Trans-Atlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP). Prin acest protocol-cadru, CCIR şi RACC vizează stimularea cooperării bilaterale prin proiecte comune, adresate companiilor româneşti şi americane.

Wexler s-a remarcat în mediul business prin extinderea operaţiunilor de la o mică fabrică în Bronx la o companie internaţională – Zero International. De asemenea, a fost Preşedinte al Asociaţiei Inginerilor din New York şi este Preşedintele Sectorului de producţie din Consiliul Coordonator ce aparţine de Departamentul SUA pentru Siguranţă Naţională.