3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:06
No menu items!

Costin Borc nu exclude să conducă un guvern de uniune națională, deși nu a avut niciun succes ca vicepremier

spot_img

Vicepremierul Costin Borc a declarat, într-o emisiune, la Digi 24, că nu-şi doreşte să fie prim-ministru, dar că nu exclude o asemenea variantă dacă i s-ar propune, subliniind că onoarea de a ţi se oferi funcţia de premier este extraordinară.

Deși nu a excelat în funcția de vicepremier sau ministru al economiei, mai degrabă doar prin declarații bombastice, Costin Borc s-ar vedea conducând un guvern de uniune națională, chiar dacă, în clipa de față, nu se gândește la a fi prim-ministru. „N-am venit mânat în această luptă nici de dorinţa de galoane, de a-mi îmbunătăţi CV-ul. Când îţi propune preşedintele să fii premier, nu ştiu ce aş face. Gândul meu azi, şi spun cu toată onestitatea, e că nu îmi doresc funcţia de premier. Onoarea de a ţi se oferi funcţia de premier e extraordinară. Nu ştiu ce aş face atunci, n-am reflectat”, a spus Borc.

Vicepremierul a declarat că este posibil ca, după alegerile parlamentare din toamnă, să fie format un guvern de uniune naţională, care ar putea fi condus de actualul prim-ministru, Dacian Cioloş.Dacian Cioloş, dacă va fi prim ministru în decembrie sau după alegeri, va fi prim ministru al unui guvern politic. Că acel guvern politic va fi un guvern monocolor, că va fi un guvern de alianţă sau va fi un guvern de uniune naţională, logica alegerilor o va demonstra”, a declarat vicepremierul, la Digi24. „Nu m-aş feri de ideea unui guvern de uniune naţională. Ar putea să dea stabilitate unor planuri şi ar putea să dea o putere poziţiei României la negocierile despre Uniune, care vor urma”, a precizat Borc.

Valeriu Motoc