15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:09
No menu items!

Magazinul unor români din Marea Britanie a fost incendiat

spot_img

Un magazin ce aparţine unor români stabiliți în Marea Britanie a fost incendiat în noaptea de 8 spre 9 iulie, în localitatea Norwich.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa românilor. „Ministerul Afacerilor Externe condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetăţenilor români. Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie”, precizează MAE.

MAE spune că statul român vrea să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare la adresa cetăţenilor români şi îi îndeamnă pe cetăţenii români care au cunoştinţă de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice, cât şi Ambasada României la Londra.

norwich magazin

De asemenea, MAE adresează mulţumiri comunităţii de afaceri din Norwich, care s-a solidarizat şi a fost alături de familia de români afectată de incident.

Emanuel Stan