26.2 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 19:42
No menu items!

Container cu deșeuri aduse din Belgia, găsit în Portul Constanța. FOTO

spot_img

Un nou container încărcat cu aproximativ 18 tone de deşeuri (piese auto uzate), aduse din Belgia pentru o firmă din judeţul Ialomiţa, a fost depistat în Portul Constanţa Sud – Agigea.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră, luni a fost descoperit un container sosit din Belgia pentru o firmă din Ialomița care se ocupă cu importuri în România. Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au dispus nepermiterea importului pe teritoriul României deoarece mărfurile sunt deşeuri, piesele având un grad de uzură mai mare decât cel permis. Acestea nu pot fi puse în libera circulaţie şi nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor în cazul folosirii lor.

„În data de 7 iunie, în urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate, de către poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanța Sud, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanța şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, au descoperit un container, sosit din Belgia, pentru o firmă de pe raza judeţului Ialomiţa care efectua activităţi de import în România”, se arată în comunicatul de presă transmis de Garda de Coastă, citat de Agerpres.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, pentru infracţiunile de folosire de acte nereale, încălcarea regimului deşeurilor şi transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale. Bunurile urmează să fie returnate expeditorului.