22 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 12:55

VIDEO Un nou caz de bullying. Elevi de 15 ani umilesc o colegă cu nevoi speciale. O tund și o lovesc în timp ce fata suportă în tăcere

spot_img

Scenele revoltătoare se derulează în amuzamentul celor din jur. Un băiat filmează timp de peste 4 minute, cum două fete râd de colega lor, o umilesc, îi taie părul și o bruschează. În tot acest timp, copila agresată nu scoate o vorbă și nici nu încearcă să riposteze. Poliția s-a autosesizat și a deschis dosar penal.

 

Filmarea este realizată cu telefonul mobil și pare să fie chiar în sala de curs. Elevii învață la Liceul Alimentar din Timişoara unde au loc deja anchete în parelel ale școlii și poliției.

Oamenii legii s-au sesizat după ce în spațiul public au apărut imaginile de-a dreptul revoltătoare, în care mai mulți copii de 15 ani găsesc ca fiind extrem de amuzant să își bată joc de colega care, din fire mai tăcută, nu ripostează deloc, iar pe parcursul celor 4 minute de filmare nu scoate un cuvânt.

Jurnaliștii de la Tion.ro au luat legătura cu mama fetei agresate.

„Ştiu doar că e maltratată fiică-mea. Nu mi-a povestit nimic, e o fire mai tăcută, e cu retard mintal şi cu sindrom hiperkinetic. Astăzi am aflat, atâta ştiu că una din fete are 18 ani şi mai e o fată de 15 ani. (…) Fata este în clasa a IX-a, asta s-a întâmplat în laborator, nu înţeleg unde a fost profesoara, de ce sunt nesupravegheaţi. Îi e şi frică la fată să îmi spună, pentru că au ameninţat-o, nici nu vrea să-mi spună. (…) Astăzi am primit filmuleţele, le-a primit şi fiica mea cea mare. Ne-am făcut griji foarte mari pentru fata mică de 15 ani”, a spus mama fetei agresate pentru tion.ro.

Polițiștii timișoreni au deschis dosar penal pentru lovire și alte violențe.

În urma apariţiei în mass-media a unor imagini video unde s-au surprins scene în care o minoră de 15 ani este agresată, vă comunicăm că la nivelul secţiei 4 urbane Timişoara se află în lucru un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, în cadrul căruia se fac cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.