7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 2:58
No menu items!

VIDEO În sfârșit! Nicușor Dan începe dezinsecția și deratizarea în București

spot_img

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, marți, că a fost începută campania de dezinsecție și deratizare. Tratamentele se fac în fiecare seară, începând cu ora 21.00 și vor dura 7 zile.

„Ieri seară au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în Capitală. Tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor au loc în tot Bucureștiul, începând de la periferie spre centru. În parcuri se va intra în zilele de joi și vineri, astfel încât acestea să fie pregătite pentru plimbările bucureștenilor la sfârșit de săptămână”, a explicat Nicușor Dan, pe Facebook.

Primarul a precizat că fiecare asociație de proprietari va fi anunțată de începerea tratamentului pentru deratizare, ca să nu fie afectate animalele de companie care sunt plimbate în jurul blocurilor.

Activitățile de dezinsecție și deratizare vor fi repetate de mai multe ori pe timpul verii și al toamnei.

Nicușor Dan a ținut să menționeze că ar fi vrut să înceapă aceste operațiuni mai devreme, însă situația financiară a primăriei (datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investițiile blocate) au dus la tăieri sau amânări de cheltuieli.

“Nu e plăcut atunci când scoți gunoiul de sub preș, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria își va îndeplini obligațiile față de bucureșteni”, a adăugat edilul.