10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 2:39

Cîțu caută vinovații pentru pregătirea pentru valul 4. Acum două luni, tot el spunea că suntem pregătiți

spot_img

Premierul Florin Cîţu a cerut o “anchetă/analiză” până miercuri, care să arate cum s-a pregătit Ministerul Sănătăţii pentru al patrulea val al pandemiei de COVID-19. “Este anormal şi cineva trebuie să răspundă pentru asta dacă valul patru nu a fost pregătit, deşi am vorbit despre asta toată vara”, susţine Cîțu. La sfârșitul lunii iulie, premierul ne spunea că “Suntem pregătiţi nu numai de valul patru, suntem pregătiţi să depăşim pandemia”.

În valul 4 al pandemiei, România are funcționale doar 1.087 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19, iar luni în București, Cluj sau Timișoara nu mai era liber niciun pat la ATI COVID. În plus, numărul îmbolnăvirilor se dublează de la o zi la alta, marți fiind înregistrate aproximativ 7.000 de noi cazuri. 

Premierul a dat vina pe ministerul Sănătății și a cerut o analiză pentru a vedea cum s-au pregătit autoritățile pentru valul 4.

Ce spunea însă același premier pe 24 iulie? Când din coaliția de guvernare făceau parte și miniștrii USR PLUS.

“Suntem pregătiţi nu numai de valul patru, suntem pregătiţi să depăşim pandemia. Sunt sigur că şi Ministerul Sănătăţii este pregătit, deci nu ar trebui să fie nicio problemă, avem dozele de vaccin”, declara Cîțu la Constanța, în fațăa membrilor filialei PNL.

Marilena Nedelcu