20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:29
No menu items!

Gheorghiță: „Suntem ca într-o barcă înainte să se scufunde”. Vaccinarea cu doza 3 este urgentată

spot_img

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit marți despre necesitatea unei „soluţii de salvare”. El a spus că românii ar trebui să înțeleagă repede că nu mai e „timp de ezitat”. „Suntem ca într-o barcă care se scufundă”, a spus Gheorghiță.

„În momentul de faţă avem nevoie de o soluţie de salvare. Suntem ca într-o barcă care se scufundă. Ori, în acest context trebuie să punem bazele unei strategii de educaţie, să învăţăm populaţia să citească ştirile şi informaţia”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Clubul Oamenilor de Ştiinţă, cu prilejul lansării raportului de cercetare „Stop Coronavirus Disinformation”.

Cu această ocazie, Valeriu Ghoerghiță a venit cu cele mai noi informații privind vaccinarea cu cea de-a treia doză de vaccin, nu înainte de a îndemna românii care încă nu s-au imunizat să se vaccineze cât mai repede.

Vaccinarea cu cea de-a treia doză de vaccin îmncepe curând. Agenția Europeană a Medicamentului urmează să ia o decizie în acest sens în 4 octombrie, însă, având în vedere evoluția epidemiei în România, autoritățile de la București doresc să devanseze acest termen.

Se ia în calcul ca vaccinarea cu doza 3 să înceapă chiar de săptămâna viitoare.

Prioritare sunt ăersoanele cu boli cronice, cele de peste 65 de ani și personalul medical.

Gheorghiță a precizat că există stoc suficient pentru vaccinarea cu doza 3.

                                                                                                    C.Dumitrescu