8.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 4:23

DNA anchetează achiziția de vaccinuri anti-COVID

spot_img

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a precizat, marți, într-un comunicat de presă, că are pe rol dosar penal, în care urmărirea penală se derulează “in rem”, având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19. 

Redăm în continuare integral comunicatul DNA: 

Ca răspuns la solicitările transmise de către reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.

Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.”

Emanuel Stan