20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:40

Cioloș, prima reacție după ce a fost desemnat premier

spot_img

Dacian Cioloș a reiterat, luni seara, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier, că USR este gata să-și asume guvernarea și să înceapă negocierile cu celelalte partide parlamentare pentru a forma o majoritate, necesară susținerii și implicit, învestirii, noului Executiv. 

“Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern.
 
Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.
 
Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.
 
Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, este anunțul făcut de Dacian Cioloș pe Facebook. 
 
Dacian Cioloș, premierul desemnat de Klaus Iohannis luni seară, după consultările de la Cotroceni, are la dispoziție 10 zile să facă o majoritate parlamentară, pentru a ajunge la vot în plenul Parlamentului.
Dacă nu va realiza o majoritate parlamentară, consultările se reiau și președintele propune un al doilea premier desemnat. Dacă nici acesta nu este votat în Parlament, se ajunge la alegeri anticipate.
 
Raluca Dan