1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 13:07
No menu items!

Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloș PREMIER

spot_img

Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloș, președintele USR PLUS, ca premier.

“Este important să se gestioneze bine situația pandemică, este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie si să se ia măsuri pentru ca celelalte preturi să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație. E important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România în PNRR.

De asemenea, am reiterat importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile importante pentru români și nu certurile politice cu diferiți actori.

Formațiunile au venit cu diferite abordări, propuneri așa cum reprezentantii acestei formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri am reținut una pe care o voi și pune în practică, anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat în funcția de premier pe domnul Dacian Cioloș”, a precizat Klaus Iohannis.

Dacian Cioloș, a anunțat, luni, după consultările de la Cotroceni, că delegația USR i-a transmis președintelui Klaus Iohannis atât o propunere de premier, în persoana lui Cioloș, cât și una de program de guvernare. Mai mult, USR vrea discuții cu PNL, din punctul lor de vedere coliția fiind în vigoare.

Marilena Nedelcu