13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 13:45

Barna: “Protocolul cu PNL și UDMR nu a fost denunțat niciodată”

spot_img

Dan Barna a precizat, luni seara, la emisiunea News Hour with CNN de la Antena 3, că propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcția de premier nu a venit ca o surpriză pentru USR. “Preşedintele ne-a spus că celelalte partide fug de responsabilitatea guvernării pentru că este o perioadă dificilă, de criză. Noi am spus clar: nu fugim nicăieri, suntem aici”, a spus Barna, în dialog cu jurnalista Ana Maria Roman. 

Întrebat cum a primit anunțul preşedintelui Klaus Iohannis şi cu cine intenționează USR să formeze o majoritate, Dan Barna a precizat că numirea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier nu a venit ca o surpriză pentru că URS îţi asumă guvernarea şi “nu fuge nicăieri”.

„Nu a fost o surpriză, după discuțiile avute cu preşedintele astăzi. Preşedintele ne-a spus că celelalte partide fug de responsabilitatea guvernării pentru că este o perioadă dificilă, de criză. Noi am spus clar: nu fugim nicăieri, suntem aici.

Avem o propunere de premier, este o propunere serioasă, nu e doar un joc de balet declarativ şi am cerut preşedintelui să ia în serios această propunere”, a spus Dan Barna după anunțul preşedintelui privind desemnarea lui Dacian Cioloș pentru postul de premier. 

Întrebat cu cine va forma USR o majoritate, Dan Barna a spus că va iniția discuțiile cu PNL şi URMR, formațiunea susținând refacerea coaliţiei.

“De mâine dimineață va începe dialogul cu PNL şi UDMR, pentru că avem un protocol de coaliţie care nu a fost denunțat de niciunul din cele trei partide. Avem condiţia că Florin Cîţu nu mai poate să fie opțiunea reală pentru Guvernul România.

În acest moment, coaliţia poate fi reconstituită se poate crea majoritatea care a funcționat în Parlament şi putem intra într-o logică în care să ne preocupăm de temele cu adevărat dramatice pentru cetățeni şi nu neapărat de situaţia politică care poate fi deblocată”, a mai spus Dan Barna.

Raluca Dan