10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:28

Cine sunt cei doi români morți în atentatele de la Paris. Un cuplu care avea un copil de 1 an

spot_img

Cei doi români  care au murit în atentatele din Paris sunt Ciprian Calciu și Lăcrămioara Pop, un cuplu care avea un băiețel de un an.

Potrivit unor apropiați ai tinerilor, cei doi se aflau la o petrecere aniversară, la barul La Belle Equipe, situat în arondismentul 11 al Parisului. Localul a fost atacat de teroriştii sinucigaşi, la ora 21.38, ora locală, iar nu mai puțin de 18 persoane care se aflau acolo au murit.

Prefectul județului Maramureș, Anton Rohian, a declarat că Lăcrămioara Pop este originară din Baia Mare. Femeia era stabilită la Paris împreună cu Ciprian Calciu, care este din Tulcea, și copilul lor. Ea mai avea și o fiică mai mare. Cei doi tineri munceau pentru o viață mai bună în Franța.

romani paris

Imediat după aflarea veștii, cunoscuții au reacționat în mediul online.

„Sunt din Tulcea… îi cunosc sunt vecinii mei au un copil de un an. Daca cineva are vreo o informație rog sa mă ajutați sa pot transmite date familiei…”, a scris un apropiat„E adevarat ? De unde aveti informatia ? PE Lacri o cunosc. Daca e adevarat vreau sa îl sun pe fratele ei . Créd ça si mama ei era aici in Franța. Astept un raspuns. Va rog”, scrie un alt cunoscut, extrem de șocat„Adevarat…. ma ia cu fiori pt ca ma gandesc prin ce va trece fata cea mare a lui Lacri ca baiatul inca e mic si nu va intelege//// D-zeu sa-i odihneasca in pace….”, a transmis un alt apropiat pe Facebook

Prefectul județului Maramureș a luat legătura cu familia femeii.

Ei doi au avut neșansa să se afle la locul nepotrivit. Am fost informat despre faptul că Lăcrămioara Pop și Ciprian Calciu se aflau la o terasă în Paris și au fost împușcați mortal dintr-o mașină în care se aflau teroriști. Am luat legătura cu familia şi vom face tot ce ne stă în putinţă să-i sprijinim şi să-i ajutăm.

Anton Rohian, prefectul de Maramureş

Cunoscuţii spun că băiețelul celor doi era acasă, cu bunica din partea mamei. Oficialităţile din România au confirmat că este vorba despre Ciprian Calciu (32 de ani), din Tulcea, şi Mariana Lăcrămioara Pop (29 de ani). Tânăra era din localitatea, Coaş, judeţul Maramureş, şi absolvise Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare. Tatăl ei a decedat în urmă cu mai mulţi ani, iar în Coaş mai locuiesc o mătuşă şi un unchi.