12.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 15:23
No menu items!

Cine este românul care a creat geanta Dior, din colectia Lady Dior

spot_img

Un român, originar din Oradea, și-a pus amprenta pe noua geantă din colecția Lady Dior by Christian DiorMircea Cantor  e primul român invitat să răspundă provocării celebrei case de modă Dior de a reimagina iconica geantă.

 

Artistul român a vrut să aducă un omagiu propriilor origini, inspirându-se din motivele țesute pe cojocul cohanesc din Vascău, locul de baștină al bunicii sale, când a creat noul model de geantă Dior.

“Ma simt mandru si onorat ca pot sa imi las amprenta pe geanta Dior Lady. Creatia mea este denumita Gradina Raiului (Garden of Paradise/Jardin du Paradis) si este inspirata de o haina pe care am gasit-o in regiunea din Romania de unde vine bunica mea”, scrie Mircea Cantor pe pagina sa de Instagram.

Mircea a decis sa graveze pe manerele gentii o bucata din ADN-ul culturii romanesti, proverbul “fa rai din ce ai”, tradus si in engleza si in franceza.

 

O geanta clasica Lady Dior costa 6.000 de lei, dar varianta semnata de Mircea ar putea sa coste si de 10 ori mai mult, artistul a creat doar 100 de exemplare.

“Am venit cu caietele, cu schitele originale facute cu pensule japonere, cu tus. Le-am zis ca vreau să fac ceva cu grădina paradisului. Până atunci eu mă gândeam să lucrez cu artizani atât din România, cât și cu cei ai casei Dior, să fie în proiect o permanentă legătură cu manufactura, cu lucrul manual, cu oameni, nu cu mașini. Să nu fie doar un produs pe care o mașina poate să-l facă singură, ceva care serigrafiază pe piele. Si, mai mult decât procesul manual, să fie inclus acest “savoir faire” tipic francezilor, aceasta grijă de pentru know how-ul tehnologic, de artizanat, ca să văd cum se face”, a relatat Mircea Cantor pentru revia Elle.

 

 

Amalia C.