12.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 14:12
No menu items!

VIDEO. Cum a fost primit Putin în Abu Dhabi

spot_img

Președintele Vladimir Putin a aterizat în Emiratele Arabe Unite. Va vizita şi Arabia Saudită, unde va discuta despre conflictul israeliano-palestinian şi petrol, informează AFP.

„Vizitele de lucru ale preşedintelui (rus Vladimir) Putin în Emiratele Arabe Unite şi în Arabia Saudită vor avea loc mâine (miercuri). Toate acestea se vor derula într-o singură zi”, a declarat pentru jurnalişti purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Din imaginile de pe Agenția Nexta, se poate vedea că în ciuda faptului că are un mandat de arestare emis în martie de Curtea Penală Internaţională, pentru „deportare” de copii ucraineni, Putin este primit ca un rege. Ceremonia este impresionantă, steagul rus fiind desenat chiar și pe cer de avioane.

Vladimir Putin şi-a limitat până acum deplasările în străinătate. El a fost absent, de exemplu, de la cele mai recente summituri ale G20 şi BRICS.

În octombrie, Putin a fost în schimb primit de aliatul său Xi Jinping în China, în marja forumului Noile Drumuri ale Mătăsii, dar și în Kârgâzstan, alt aliat al Moscovei.

 

D.Constantin