32 C
București
duminică, 23 iunie 2024 - 22:04
No menu items!

Cine este noul șef al ANAF

spot_img

Lucian Heiuş a fost numit preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), decizia fiind semnată joi de premierul Nicolae Ciucă și transmisă spre publicare în Monitorul Oficial. 

Heiuş, fost parlamentar PNL, ajunge la şefia ANAF de pe poziţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, în care a fost numit la începutul lui 2021.

„Am cerut noului președinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susținut. Implementarea proiectelor „Radarul mărfurilor” și „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulți bani la bugetul de stat și să asigure un mediu de business concurențial”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, citat într-un comunicat de presă al Guvernului. 

Fosta şefă a ANAF Mirela Călugăreanu a fost votată, marți, de plenul Parlamentului, în funcția de consilier de conturi la Curtea de Conturi a României. Ea a fost la conducerea ANAF între 2017-2018 și apoi din 2019 până în prezent.

Raluca Dan