24.6 C
București
luni, 29 mai 2023 - 20:44
No menu items!

S-a schimbat conducerea ANAF. Mirela Călugăreanu a preferat Curtea de Conturi

spot_img

Mirela Călugăreanu., președintele ANAF, a fost votată, marți, de plenul Parlamentului, pentru funcția de consilier de conturi la Curtea de Conturi a României. Ea a fost la conducerea ANA între 2017-2018 și apoi din 2019 până în prezent.

Mirela Călugăreanu a preferat să plece de la șefia ANAF la Curtea de Conturi. Conform cererii sale adresată Parlamentului, încă din anii ’90 a lucrat în acest sistem, parcurgând toate etapele.

”Am dobândit o vastă experiență în acest domeniu, experiență acumulată în structurile de specialitate din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, parcurgând toate etapele carierei profesionale, de la inspector de specialitate, consilier, șef serviciu, șef adjunct de administrație, director executiv, director general, până la funcție de Președinte al Agenției”, se arată în scrisoarea de intenție a Mirelei Călugăreanu.

Mandatul de consilier de conturi la Curtea de Conturi este de 9 ani, nu poate fi prelungit și se înnoiește cu o treime din consilierii numiți de Parlament, din trei în trei ani. Unul dintre posturi era vacant.

Surse politice au declarat că la șefia ANAF ar putea fi numit liberalul Lucian Heiuș, însă negocierile în coaliție nu s-au finalizat. PSD se luptă să îl impună la ANAF pe Ionuț Mișa, fost ministru de Finanțe și șef al ANAF, în guvernul din 2018.

M. Nedelcu