9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:37
No menu items!

Cine este Michael Douglas?

spot_img

Cine este Michael Douglas?

Michael Kirk Douglas este actor american și producător de filme și televiziune. Artistul a câştigat patru Globuri de Aur, un premiu Cecil B. DeMille, și două premii Oscar, în calitate de producător al celui mai bun film și cel mai bun actor într-un rol principal.

Născut în New Brunswick, New Jersey, Michael este primul din cei patru copii ai actorului Kirk Douglas. Bunicii paterni au fost imigranți evrei din Belarus, bunicul matern, locotenent-colonelul Thomas Melville Dill, a servit ca Procurorul General în Bermuda, ca membru al Parlamentului și comandant de artilerie, iar mama sa are origini engleze, scoțiene și olandeze.

Michael a urmat Şcoala Allen-Stevenson, din New York City şi Choate Rosemary Hall, din Wallingford, Connecticut. A studiat actoria cu Wynn Handman la Teatrul Place din New York, este licenţiat al Universităţii Santa Barbara din California şi a fost președinte de onoare al Asociației Alumni.

Şi-a început cariera cinematografică cu roluri secundare, primul rol important avându-l în serialul de televiziune „Străzile din San Francisco”. Michael Douglas a câştigat premiul pentru producerea celui mai bun film cu „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, după care a produs „unul dintre cele mai inteligente filme de la Hollywood din anii 1970 încoace”.

Roxana Mera

Articolul precedent
Articolul următor