vineri, 26 februarie 2021 - 9:17

Cine a fost Greta Garbo?

Cine a fost Greta Garbo?

Greta Lovisa Gustafsson a fost actriță suedeza de film clasic la Hollywood, star internațional și pictogramă în timpul perioadelor de pace. Multe dintre filmele sale au avut succes senzaţional şi au fost profitabile financiar.

Născută în Stockholm, a fost al treilea și cel mai mic copil al Annei Lovisa, o gospodină angajată în fabrică cu Karl Alfred Gustafsson, un muncitor de rând. Greta a avut un frate mai mare, Sven Alfred și o soră mai mare, Alva Maria.

Greta a fost un copil timid şi visător, care ura școala și prefera să se joace singură, iar imaginaţia, talentul teatral şi spiritul de lider înnăscut au propulsat-o în viaţa artistică, unde şi-a găsit menirea şi şi-a îndeplinit visurile.

Interpretarea ei i-a atras atenţia directorului executiv al Metro Goldwyn Mayer, care a dus-o la Hollywood, unde nu a întârziat să stârnească interesul cinefililor cu primul ei film mut, devenind rapid star internaţional.

Greta Garbo a fost nominalizat de patru ori la Oscar, a primit premiul de onoare pentru “performanțe de neuitat”, de două ori premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal, fiind clasată pe locul cinci printre stelele de sex feminin ale tuturor timpurilor. Cartea Recordurilor Lumii a desemnat-o drept cea mai frumoasă femeie care a trăit vreodată pe Pământ.

Roxana Mera