13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 1:57
No menu items!

Cine este Lucia Gorraci, jurnalista din Italia care o acuză pe Diana Șoșoacă de sechestrare. Jurnalist de război, care a transmis acum 3 luni din Afganistan

spot_img

Jurnalista italiană care o acuză pe senatoarea Diana Șoșoacă și pe soțul ei că au sechestrat-o cu echipa în biroul său de avocatură, are peste 20 de ani de jurnalism, iar în ultimii ani a transmis pentru RAI 1 din Afganistan.

Lucia Gorraci are 52 de ani și lucrează de peste 20 ani pentru RAI 1, dar și pentru RaiNews24, canal de știri, unde a fost corespondent internațional. Jurnalista a transmis de-a lungul anilor din Sicilia, din Orientul Mijlociu, iar în 2021 a fost în Kabul, de unde a relatat operațiunile de evacuare a refugiaților, după preluarea puterii de către talibani, în Afganistan.

Lucia Gorraci a luat interviuri talibanilor, a transmis din ultimul avion de evacuare trimis de guvernul italian, apoi s-a întors, pentru alte câteva zile, în Kabul, pentru a relata din nou condițiile de evacuare.

Jurnalista a depus plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva Dianei Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul senatoarei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. La sosirea poliției în biroul senatoarei, jurnalista spune că și oamenii legii au protejat-o pe Șoșoacă. Pe înregistrările făcute de Lucia Gorraci cu telefonul mobil și difuzate de RAI1, jurnalista se află în mijlocul unei îmbrânceli, moment în care ea strigă către poliţişti: „Voi nu ne protejaţi! Suntem jurnalişti!”.

Lucia Gorraci a spus apoi în engleză „Asta e răpire!”, moment în care senatoarea le cere polițiștilor „Daţi-o afară!”. În imagini se vede cum polițiștii o trag de braţe pe jurnalistă, după care încep îmbrâncelile în care intervine şi soţul senatoarei, Silviu Şoşoacă.

Sindicatul jurnaliștilor italieni care lucrează în RAI, compania radioului și televiziunii publice din această țară, solicită implicarea Guvernului italian și a Uniunii Europene în cazul jurnaliștilor care ar fi fost sechestrați și agresați în biroul senatoarei Diana Șoșoacă.

M. Nedelcu