14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 7:40
No menu items!

Bucureştenii vor plăti direct în autobuz, cu cardul, pentru călătoriile STB

spot_img

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că a început procedura de achiziție publică pentru serviciul de plată cu cardul bancar de tip contactless direct la validatoarele ce se vor instala pe circa 1000 de mijloace de transport.

Noul sistem ajută la plata călătoriei cu orice card bancar contacless, chiar dacă pasagerii nu dețin un card de transport sau călătorii valabile.

Plata se poate face direct cu telefonul mobil tip smartphone sau cu ceasul tip smartwatch, atât timp cât au atașat un card bancar.

„STB SA continuă procesul de digitalizare a serviciilor oferite călătorilor din zona metropolitană și implementează sistemul de plată a călătoriei cu cardul bancar contactless direct la validatoarele duale, asigurând astfel mai multă flexibilitate călătorilor în deplasările lor zilnice.

Totodată, această modalitate de plată va reduce costurile societății printr-o gestionare eficientă a centrelor de vânzare din rețeaua STB SA”, a declarat Adrian Criț, directorul general al STB SA.

Această opţiune există deja implementată pe autobuzele Mercedes Hibrid şi Otokar, având un feed-back pozitiv din partea călătorilor.

„Comparând luna noiembrie 2020 cu noiembrie 2021, STB SA a înregistrat o creștere a valorii tranzacționate de circa șase ori mai mare”, au mai anunțat reprezentanții STB.

                                                                                                                    Adina Silav