13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:24
No menu items!

Chelnerița de la Apele Române, trimisă în judecată de DNA, alături de alte 4 persoane. Care sunt acuzațiile

spot_img

Fosta chelneriță de la Apele Române, angajată pe post de inginer la Administrația Bazinală de Apă “Prut-Bârlad”, Simona Burlacu, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție, alături de fostul său șef, Petru Avram, director al Administrației, dar și primarul, viceprimarul și un alt angajat al Primăriei Vatra Moldoviței, județul Suceava.

Procurorii DNA au stabilit că cei cinci se fac vinovați de abuz în serviciu privind angajarea Simonei Iancu, fosta chelneriță, mai întâi la primărie, apoi pe post de inginer la Apele Române.

„Inculpații Saghin Virgil, Niga Gabriel și Boca Ana, în calitate de primar, viceprimar, respectiv secretar general al comunei Vatra Moldoviței, ar fi angajat în mod nelegal, în cadrul primăriei pe care o conduceau, pe inculpații Mețler Stelian (consilier IA la Compartimentul „Protecția mediului” din cadrul aparatului de specialitate al primarului) și Burlacu (fostă Iancu) Simona-Elena (administrator public în cadrul aparatului de specialitate al primarului).

La câteva zile de la angajare, inculpații ar fi aprobat detașarea celor doi la Administrația Bazinală de Apă (ABA) “Prut-Bârlad”, pe posturi de ingineri, deși aceștia nu aveau studii de specialitate în domeniul respectiv.

Prin aceste demersuri, cei doi „ingineri” ar fi obținut foloase necuvenite constând în drepturile salariale de care au beneficiat în mod nelegal, în sumă totală de 53.385 lei (Mețler Stelian – 46.968 lei și Burlacu (fostă Iancu) Simona-Elena – 6.417 lei), mai precizează DNA într-un comunicat de presă.

M. Nedelcu