6.4 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 14:45
No menu items!

Certificatul verde la locul de muncă. Nicolae Ciucă, de acord cu Rafila

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă ar înclina balanța în favoarea propunerii ministrului Sănătății Alexandru Rafila în privința condițiilor în care ar putea fi introdus certificatul anti-Covid la locul de muncă, susțin surse politice. Potrivit acestora, vor mai fi discuții pe ambele variante de proiecte – și pe cel aflat deja în Parlament, și pe cel avansat de Rafila. 

Premierul Nicolae Ciucă a venit, marți după-amiază, cu explicații pe această temă. 

“S-a luat în discuție să se inițieze alt proiect al certificatului la inițiativa Ministerului Sănătății. Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru este vorba de introducere a unor elemente de timp care să fie stabilit în funcție de indicatorii de incidență și așa ar exista o claritate în aplicarea lui. Am solicitat domnului ministru să avem partea aceasta de aplicabilitate dependentă de indicatorii de incidență. Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată și să aleagă cea mai bună variantă”, a declarat Nicolae Ciucă marți după-amiază.

Surse politice au mai precizat că, între timp, Guvernul Ciucă discută mai multe măsuri de relaxare cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, iar una dintre ele ar fi prelungirea programului magazinelor până la ora 23.00, în loc de ora 21.00 în prezent. De asemenea, petrecerile de Revelion ar putea fi permise până la orele dimineții.

În plus, obligativitatea purtării măștii de protecție la exterior ar putea dispărea. Excepții ar urma să constutuie locurile aglomerate și piețele.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că restricţiile anunţate de CNSU pentru intrarea în ţară vor fi adoptate miercuri prin Hotărâre de Guvern. Întrebat despre eventualele restricţii sau relaxări în perioada sărbătorilor, premierul a precizat că, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă, se vor lua decizii în perioada următoare.

“Desigur, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă în perioada următoare, vom reveni cu hotărâri ale CNSU vis-a-vis de măsurile din perioada Sărbătorilor de iarnă”,  a spus Ciucă. 

Marți după-amiază urmează să aibă loc o nouă ședință a CNSU. 

Raluca Dan