1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 0:43
No menu items!

Avertisment pentru asociațiile profesionale: Anunțarea unor majorări de prețuri poate încălca legea

spot_img

Consiliul Concurenţei a atenționat, marți, asociaţiile profesionale că fiecare companie trebuie să îşi stabilească politica comercială, iar anticiparea unui anumit preţ ce ar trebui practicat poate intra sub incidenţa prevederilor Legii Concurenţei.

„Organizaţiile profesionale au un rol benefic atât pentru membrii săi cât şi pentru consumatori, informându-i despre evoluţiile industriei, fixând standarde de calitate şi siguranţă pentru serviciile oferite de membrii asociaţi. Atragem atenţia încă o dată asupra faptului că o asociaţie poate fi considerată răspunzătoare de încălcarea regulilor de concurenţă atunci când deciziile, recomandările sau orice altă activitate întreprinsă de aceasta influenţează comportamentul companiilor, afectând concurenţa dintre ele” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Precizările vin în contextul în care reprezentanții unor asociații profesionale au tras în ultima perioadă semnale de alarmă cu privire la inevitabile creșteri de prețuri, cu precădere în domeniul alimentar, susținute mai ales de majorările la energie și materii prime.

                                                                                                                  Adina Silav