12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:29
No menu items!

Marian Neacșu de la PSD este noul secretar general al Guvernului, iar liberalul Mircea Abrudean de la PNL, șef al Cancelariei

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit, marți, pe Marian Neacșu, în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Decizia a apărut marți în Monitorul Oficial, în ea fiind specificată și eliberarea, la cerere, din funcția de SG, a lui Horațiu Gorun.

Marian Neacșu a fost, din 2019, vicepreședintele și apoi președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și deputat PSD, până în 2016.

În 2016, el nu a mai candidat pentru un alt mandat de parlamentar întrucât a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pentru conflict de interese. Între timp, Marian Neacșu a fost reabilitat și a fost numit de PSD la ANRE.

Tot marți, premierul Nicolae Ciucă l-a numit în funcția de șef al Cancelariei pe Mircea Abrudean, care a îndeplinit, în guvernul Cîțu, funcția de secretar general adjunct al Guvernului.ho

Abrudean este un apropiat al liberalului Emil Boc, și până să fie secretar general adjunct al Guvernului, a fost prefect la Cluj.

M. Nedelcu